Naar de tropen
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
10 Februari 2016 | Suriname, Paramaribo
De weg naar de douane duurde lang, gewoon omdat de koffers er traag op gang kwam, het duurde 2 uur! En dat terwijl er maar 1 vliegtuig was geland, wij.
Eartha en Sjaak stonden op ons te wachten, de ontmoeting was leuk. Zij wonen hier inmiddels alweer anderhalf jaar. Omdat het nog licht was zijn we vanaf het vliegveld meteen naar de Zanderij gereden. Op Vierkinderen staat hun zelfgebouwde huis op een groot stuk grond dat van hen is. Hun achtertuin is gewoon jungle met zelfs een kaaiman in de kreek. Het tropisch regenklimaat doet zijn naam eer aan. We blijven klammig, regen of geen regen.
Even bewonderd en verder met onze rondrit door dit stukje Suriname en langzaam richting Paramaribo waar we drie weken een standplaats hebben. De eerste nacht verblijven we in een armetierig appartementje. Je moet geen hoge eisen stellen, het blijft een derde wereldland, maar niets functioneerde, het was vies en tot overmaat van ramp lekte het dak ook nog. Een warme nacht, veel vreemde geluiden maar al met al toch een goed aantal uur geslapen