streets of Saigon
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
12 November 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
's Avonds lopen we in het donker Saigon over de stoep naar de markt. Tenminste, we proberen op de stoep te blijven maar je moet je wrngen door alle brommertjes die nu, omdat het druk is, ook over de stoep rijden tussen de straatverkopers, de kleine plastic stoeltjes die op de stoep worden gezet waar jongeren bij elkaar komen om iets te drinken. Er staan lange gele stepen op de stoep getekend. Die betekeken dat je tot daar je waren mag verkopen, maar op dit tijdstip geldt dat geloof ik niet helemaal. De markt is erg bijzonder, alles wordt er verkocht. Vooral het natte gedeelte is geweldig. Daar wordt geslacht, liggen varkenspoten, stukken vlees met vliegen, levende kikkers, allerlei vis en schelpdieren en tussendoor zie je ratten rondrennen, natuurlijk een paradijs voor ze. Terug naar het hotel, en wanneer je daar naar binnen stapt voel je weer even dat rust om je heen ook wel weer heerlijk is. Morgen vroeg op, tassen pakken en op naar Cambodja met het openbaar vervoer.