Some Bote en familie
Door: annemiekvlaanderen
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
25 Oktober 2011 | Nepal, Kathmandu
We werden vorgesteld aan de familie. Oudste dochter van 16 was weggehaald bij een oudere man waarmee ze getrouwd was en een kind van 9 maanden had. Some heeft dit met politie werk gedaan zoals ik begreep. Ze studeerde, maar wilde toch graag trouwen, maar de man was niet goed voor haar. Ze woont nu met haar kind weer bij Some. Indrukwekkend zo'n verhaal. Hun zoon studeert en is goed in een vechtsport. Vrouw van Some spreekt geen engels, dus moeilijk mee te praten en was druk met de rijstoogst. Some heeft op dit moment een klein, maar opgeruimd huisje van steen, kippen en twee waterbuffels voor melk.Zijn wens is om de keuken, die nu van riet en klei is, nog te vervangen voor een aparte keuken van steen. Na al dat drank mocht Han terug rijden op de motor, maar we hebben toch maar Some weer laten rijden. Een geweldige ervaring!!!
25 Oktober 2011 - 16:54
Pap En Fie:
Gaaf dat jullie Some en familie hebben ontmoet. Toen wij er in 2000 waren, met Inge, hadden ze ook niet veel meer dan een bed. Daarvoor niet eens een huisje..., alleen een hutje met plastic als dakbedekking. We hadden verwacht dat de moeilijkste tijd, nu de kinderen volwassen zijn, wel voorbij zou zijn??
Wij hopen ze, ondanks onze laatste negatieve ervaring met Nepal (ziekenhuis etc.), toch nog een keer te onmoeten.
PS het valt ons op dat er in jouw laatste verslag wel veel spelfouten zitten. is dit de combinatie whiskey-bier?
Groetjes en tot gauw!
27 Oktober 2011 - 07:16
Annemiek Vlaanderen:
nee, das de combinatie klein toetsenbord en telkens uitval van internet, dus snel werken. Na aankomst in hotel hebben eerst goed gedouched en flink gegeten, dus het zakte snel.
Hun huisje is van steen, ze zijn er erg trots op. Een smal gangetje waar de kippendoorheen lopen. Tuintje met eigen waterpomp en daarin een hutje waaringekookt wordt. Wens is om dat van steen te bouwen ooit eens.