River Kwai
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
13 Januari 2014 | Thailand, Kanchanaburi
De trein gaat af en toe nog langzamer wanneer er een onstabiel stuk komt. We hangen uit het raam en horen dat de palen waar de rails op gebouwd is, kreunen en kraken. Het klinkt alsof dit de laatste keer is dat je het haalt. Maar wat een prachtig uitzicht. Overigens heeft onze eigen Wim Kan ook gewerkt aan deze lijn.
Als de trein weer wat sneller kan gaan. Moet je zorgen dat je al je lichaamsdelen binnen hebt, want af en toe zwiept er een tak naar binnen.
Na deze rit stappen we in een longtailboat die over de River Kwai naar de floatel brengt. Het jungle raft hotel. Dit zijn houten hutjes gebouwd op vlotjes die tegen de jungle aan op de River Kwai liggen. Er is geen stroom, wanneer het donker wordt worden de olielampjes aangestoken die ons zo hier en daar de nodige verlichting brengen. De snelstromende rivier en de geluiden zorgen ervoor dat we heerlijk in slaap vallen.