Apple store - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Annemiek Vlaanderen - WaarBenJij.nu Apple store - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Annemiek Vlaanderen - WaarBenJij.nu

Apple store

Door: annemiekvlaanderen

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

26 Februari 2012 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Ha ha, apple store, 24 uur per dag open. Alle Ogen gericht op de nieuwste apples en iPod en peds en god knows what more. Hiernaast staat de winkel FAO SWARTZ. Een grote speelgoedwinkel voor de rijke der aarde. Iedereen mag spelen met het speelgoed wat er staat. Mijn eerste blik werd getrokken naar een Barbie-voetbalspel. Maar 25.000 dollar, dan is ie voor jou!! En wanneer je dan een knuffel wilt, koop dan een giraffe op ware grootte!. We lopen een stuk door Central Park, waar iedereen die vrij heeft nu een rondje wandelt of rent. Ook lopen er honden uitlaters met een stuk of 5 honden aan de lijn, want wat is makkelijk wanneer je in New york woont en een hond hebt, waar je eigenlijk geen tijd voor hebt? Het zonnetje schijnt heerlijk, de wind is gaan liggen en het is aangenaam. Een stukje dieper central park in staan we voor Strawberry Field, het gedenkteken voor John Lennon die hier aan Central Park in het Dakota Building heeft gewoond samen met Yoko Onno (Siegmund Freud trouwens ook). En daar overigens ook is neergeschoten door een maffe fan. Het gedenkteken is een rond mozaiek plakaat met het woord IMAGINE, hier is ook zijn as uitgestrooid. Een groepje mensen staan er om heen om deze legend te gedenken. Zo ook wij. Wat ik trouwens niet wist is dat John een internationale rel heeft veroorzaakt door te zeggen dat de Beatles populairder dan Jezus Christus waren. Dat kwam hem te staan op een platenboycot. Dit werd hem in 2008 officieel vergeven door het Vaticaan. We maken met onze Hop on-Hop off bus nog een rondje Harlem, weer een heel ander gezicht dan midje Manhattan. Het is hier een stuk armer en zwarter. Nog niet zo heel lang geleden waren alle woningen en appartementen overigens zonder, of met maar een gezamelijke badkamer, waar alle inwonende gezinnen het mee moesten doen. Hier in Harlem zie je nog veel vervallen appartementen, hoewel veel al is opgeknapt.